May
5
Sun
2019
CAMINO DE SANTIAGO – GRUP GHIDAT 05 – 21 MAI 2019 @ Santiago de Compostela, Spain
May 5 @ 5:00 AM – May 21 @ 11:45 PM

 

Camino Portugues 05 mai – 21 mai 2019

Camino Portugues este una dintre cele mai frumoase rute care ajung la Santiago de Compostela.

Frumusețea sa se regăsește atât în diversitatea peisajelor care îți oferă experiența muntelui cât și cea a oceanului, dar și în posibilitea de a observa și a cunoaște două culturi: cea portugheză și cea spaniolă.

Perioada de 17 zile se împarte perfect astfel:

 • 2 zile de transport tur-retur București-Porto și Finisterre-Porto-București
 • 12 zile de mers pe jos
 • 3 zile de odihnă și vizitat Porto, Santiago de Compostela și Finisterre.

Buget: 1300 EUR care include următoarele:

 • Bilete de Avion tur-retur București-Porto
 • Bilet de Autocar Finisterre-Porto
 • Cazarea în refugii (albergue)
 • Ghidaj spiritual
 • Pachet 200 foto / persoană

ATENȚIE!!! Bugetul NU include:

 • Mâncarea zilnică estimată la un cost 350 EUR de pelerin (deci nu la restaurante de 4-5* 😊) pentru toate cele 17 zile. Dat fiind faptul că în anumite momente din zi pot fi persoane care pot alege să meargă singure până la următorul refugiu, cel mai bine este ca bugetul de mâncare să fie administrat de fiecare în parte.
 • Cheltuielile personale de pe drum (intrări la obiective turistice, suveniruri etc.)

Programul detaliat este următorul:

05.05 – plecare din București dimineața către Lisabona, escală în Lisabona și zbor direct către Porto.

06.05 – program de voie, vizităm Porto.

07.05 – 10.05, 4 zile de mers în Portugalia din Porto până la granița dintre Portugalia și Spania. Aici avem posibilitatea să parcurgem ruta centrală a drumului către Santiago care merge prin zona muntoasă, sau ruta de coastă pe care o putem adapta în funcție de preferințele grupului. Aceste detalii se vor stabili la prima întâlnire a grupului care va avea loc la mijlocul lunii februarie, după plata primei tranșe.

11.05 – 14.05, 4 zile de mers în Spania din Tui sau A Guarda până la Santiago de Compostela. Și aici avem posibilitatea să parcurgem ruta centrală a drumului către Santiago care merge prin zona muntoasă, sau două zile pe ruta de coastă pe care o putem adapta în funcție de preferințele grupului. Aceste detalii se vor stabili la prima întâlnire a grupului care va avea loc la mijlocul lunii februarie, după plata primei tranșe.

15.05 program de voie, vizităm Santiago de Compostela

16.05-19.05, 4 zile de mers din Santiago de Compostela până în Finisterre. Această parte este opțională și este de preferat să se decidă la nivel de grup în funcție de ritmul de mers și de timpul necesar parcurgerii drumului până la Santiago de Compostela. Camino este plin de surprize și oricât de mult ai planifica la plecare, el îți va oferi experiența de care ai nevoie pentru creșterea ta personală și spirituală. Tocmai de aceea, vă oferim doi ghizi care vă vor da posibilitatea să vă alegeți ritmul propriu, fără a fi nevoiți să faceți eforturi suplimentare pentru a vă adapta la ritmul altor persoane. Ca atare, după primele ore de mers, ne vom da seama de ritmul fiecăriua și vom împărți grupul în două: cei cu ritm mai alert și cei cu ritm mai domol.

20.05 program de voie în Finisterre, meditații de recunoștință la ocean și Cabo Finisterre (după preferințe).

21.05 ne întoarcem cu autobuzul în Porto, de unde vom zbura către Lisabona și apoi către București. 

Vremea în luna mai pe această parte de Camino, oscilează între 17-20o C, cu ceva șanse de ploaie.

Echipament*:

 1. Rucsac cât mai ușor posibil
 2. Pelerină de ploaie
 3. Recipient de apă
 4. Borsetă pentru bani, pașaport, șervețele, gel antibacterian și alte lucruri mici și utile (ex. ace de siguranță, ac și ață de cusut pentru bășici, dezinfectant, spork, medicamente uzuale etc.) pe care să le aveți la îndemână oricând.
 5. Haine (cu mânecă lungă și scurtă) din microfibră care să se usuce repede, recomandat nu mai mult de două perechi din fiecare item, cu excepția șosetelor pe care le veți schimba cel puțin de două ori în timpul unei zile de mers.
 6. Geacă cu factor de căldură și pantaloni lungi (minim o pereche).
 7. Bocanci / încălțăminte de trakking recomandat cu 2 numere mai mari pentru că vi se vor umfla picioarele de la atâtea zile consecutive de mers.
 8. Papuci / șlapi care se vor folosi la duș și pentru eliberarea picioarelor după cazarea zilnică la refugiu.
 9. Bețe de trakking – recomandat dar nu obligatoriu. Bețele ajută la echilibrare și dau ritm mersului, dar nu sunt obligatorii. Se pot găsi și bețe de lemn prin pădurile pe care le vom întâlni pe drum.
 10. Pălărie de soare / bandană, ochelari de soare și cremă de protecție solară.
 11. Sac de dormit cu factor de căldură OBLIGATORIU. Sunt refugii în care nu sunt pături și nici încălzire centralizată, de aceea un sac de dormit cu factor de încălzire devine o binecuvântare a unor astfel de nopți. 😉 

*Oferim asistență și implicare în achiziționarea echipamentului potrivit pentru fiecare persoană înscrisă.

Beneficii incluse în pachet:

 1. Ghid spiritual de la plecare până la sosirea înapoi în București.

Camino de Santiago nu este o vacanță! Este un drum spiritual care te transformă! Sunt situații în care vei ști ce să faci și situații în care vei avea nevoie de susținere. Dacă îți este frică să mergi singur(ă), te poți pregăti mental și spiritual împreună cu ghizii de grup în primele zile de mers, pentru ca mai apoi ”să zbori singur”, dacă asta alegi să faci! Și exemplele pot continua.

În acest sens, Diana Georgescu, Life și Business Coach, dar și Consilier pentru dezvoltare personală, care a parcurs Camino Frances (930 km) și întregul Camino Portugues (936 km), îți va sta la dispoziție și te va ghida să îți depășesti fricile și umbrele pe care acest drum le scoate la suprafață în mod spontan. Trebuie doar să ceri să fii ajutat! 😊

 1. Fotograf profesionist care te va surprinde în câteva momente esențiale ale drumului tău.

Sunt momente în care, un ochi din exterior îți poate observa și imortaliza trăiri și situații la care singur nu te-ai gândi. Iar când te vei întoarce acasă, fotografiile vor fi baza reîntoarcerii tale virtuale pe Camino, de fiecare dată când ți se va face dor.

Mihai Țuțu, fotograf profesionist, a făcut diferite părți din Camino Frances și Camino Portugues, revenind pe acest drum de trei ori până acum. Îl cunoaște ca pe propriile buzunare și intuiește deja ce îți va plăcea ca amintire ulterioară. 😊

Camino, dacă îți șoptește deja magic în sânge, este experiența de care te vei îndrăgosti iremediabil și locul în care te vei reîntoarce cel puțin încă o dată. Este calea spre tine, vegheată de Calea Lactee. Camino ești tu, cel care nu știi acum că ești!

Înscrierile se fac până pe data de 15 februarie 2019 prin trimiterea unui e-mail la diana.georgescu@deltaguideconsulting.com.